İşverenler çalışanlarını, üretimin devamlılığını ve tesisin kendisini dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı koruyucu tedbirler alırlar. Bu maksat ile işletme çevresini kontrolsüz girişleri önleyecek şekil ve mukavemette ki bariyerler (duvar, çit, fens, vb.) ile çevirirler. İşletmeye giriş noktalarına güvenlik koyar giriş ve çıkışları kayıt altına alırlar. Tesis çevresine aydınlatma yapar, kamera yerleştirirler. Alınabilecek tedbirlerin sonu yoktur.
Evlerimizde de durum bundan farklı değildir. Evlerimize kontrolsüz girişleri istemeyiz. Bununla ilgili gücümüz ölçüsünde tedbirler almalı, hane sakinlerinin güvenliğini sağlamalıyız.
Apartman, ev, bahçe kapısını sürekli kapalı tutmalı, anahtarları sadece mekanı birlikte paylaştığımız, güvendiğimiz kişilere vermeliyiz.
Bina girişlerini aydınlatılmalı, ihtiyaca göre kameralı zil sistemleri, vb. ile desteklemeliyiz. Tanımadığımız kişilerin içeri girme taleplerinde, kendisini tanıtması istenmeli, gerekli şartları sağlamadıkça içeri almamalıyız.
Şüpheli durumlarda polisin aranması gerektiğini, çocuklar dahil tüm aile fertlerine öğretmeliyiz.
Polis, itfaiye, ambulans, vb. acil durum telefon numaraları listesini görünür bir noktada bulundurmalıyız.
Evin yerden yüksekliğine bağlı olarak pencere ve camlarda kontrolümüz dışındaki giriş ve müdahaleleri önleyici tedbirler almalıyız.
Bahçe çevresine, yabancı hayvan veya insan girişini engelleyecek şekil ve mukavemette çit veya duvardan bariyerler yapmalıyız.
Evimiz için alınabilecek tedbirler imkanlarımız ile sınırlıdır.
Amaç hane halkını, evdeki huzur ortamını, evin kendisini ve eşyaları dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumaktır.
